Muschetarul HANDRA


Acum  mai bine de trei saptamani am formulat  o adresa catre Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara condus de chestorul Handra Ioan, in care am solicitat sa mi se comunice analiza activitatii inspectoratului si sectoarelor Moravita si Deta pe lunile iulie , august si septembrie 2010.

Am primit urmatorul raspuns:

Datele solicitate de dumneavoastra nu intra in categoria informatiilor de interes public , astfel cum sunt definite de prevederile art. 5 din Legea 544/2001, drept urmare nu pot fi comunicate catre dumneavoastra , cu atat mai mult cu cat documentul contine date cu caracter personal care intre sub incidenta Legii 677/2001.

                                                                    Chestor de politie Handra Ioan

Impotriva acestui raspuns zeflemitor si sfidator, am formulat o reclamatie administrativa, confor art.21 alin.(2) din Legea 544/2001.

Domnule chestor Handra, dati dovada fie de incompetenta, fie de rea-credinta si comiteti un abuz grav.Va aflati intr-o grava eroare, sfatuit prost de consilierii pe care ii aveti, deoarece art.5 din Legea 544/2001 se refera la informatiile de interes public pe care o institutie publica este obligata sa le comunice din oficiu, in niciun caz nu este o enumerare a informatiilor de interes public care pot fi solicitate de catre o persoana.

Pe site-ul multor insttitutii se afla postata analiza de activitate , de exemplu pe site-urile http://www.politiadefrontiera.ro, http://www.dga-mai.ro, http://www.mai.gov.ro, http://www.pna.ro adica, domnule chestor Handra institutii ca Politia de Frontiera, Directia Generala Anticoruptie, Ministerul de Interne si Directia Nationala Anticoruptie si-au publicat analiza activitatii pe site, in mod public.

De altfel, spre surprinderea dumneavoastra, domnule chestor Handra, la art.5 alin.(3) se prevede ca „Autoritatile publice sunt obligate sa dea din oficiu publicitatii un raport periodic de activitate, cel putin anual„.

La aceasta reclamatie administrativa am primit raspuns de la marele chestor Handra astazi si arata cam asa:

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră       S.M.O.C.P./G.E./C.R.nr.1901648

TIMISOARA                                                                                     29.02.2012                                                                                                                                                                 

 

                                Domnului,

DRAGOMIR VALERIAN

 

         Referitor la petiţia dumneavoastră înregistrată în data de 13.02.2012, adresată conducerii I.T.P.F. Timişoara, în temeiul prevederilor art.8 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 27/2002 privind activitatea de soluţionare a petiţiilor aprobată prin Legea 233/2002 va comunicăm că ne menţinem punctul de vedere transmis dumneavoastră prin adresa nr. 1901624/03.02.2010 şi considerăm că informaţiile solicitate nu se încadrează în categoria informaţiilor de interes public .

         Cu deosebită stimă,

ŞEFUL INSPECTORATULUI TERITORIAL                                                

 AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ TIMIŞOARA

Chestor de poliţie                                                                                                         HANDRA IOAN

Stupefiant.Va mentineti acelasi punct de vedere , domnule chestor, in conditiile in care argumentele invocate de mine dovedesc clar ca nu aveti niciun temei sa nu comunicati informatiile solicitate si ca ceea ce faceti este un abuz.Conform legii am posibilitatea de a ma adresa instantei de contencios. Eu, insa, aleg sa fac o plangere penala pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanei.

Un sfat domnule chestor: nu deveniti partas la abuzurile comise de cei dinaintea dumneavoastra si nu incercati sa le acoperiti.Noi doi nu am avut nicio legatura unul cu altul niciodata.

Si inca ceva domnule chestor: in conformitate cu art.13 din OUG 27/2002 semnarea raspunsului se va face numai de catre seful compartimentului care a solutionat petitia. In raspuns se va indica in mod obligatoriu temeiul legal al solutiei adoptate.

Dumneavoastra sunteti seful compartimentului?Nu v-ati intrebat de ce nu a fost semnata de cel care a dat solutia?

In curand voi face publice raspunsurile primite de la DGA, IGPF, MAI, DNA si PARCHETUL DE PE LANGA INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE.

Stati pe-aproape…Urmeaza.

Anunțuri

Spune-ti parerea...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: