Om versus Sistem -Episodul DGA


Asa cum am promis , astazi voi relata despre solicitarile facute catre Directia Generala Anticoruptie si raspunsurile primite.

Incep prin a mentiona ca activitatea direcţiei generale anticoruptie se desfăşoară în conformitate cu prevederile Constituţiei României, legilor, tratatelor şi convenţiilor, astfel încât să nu lezeze în vreun fel drepturile şi libertăţile omului, să asigure deplina neutralitate faţă de orice ingerinţă sau interes, să promoveze obiectivitatea, realitatea, legalitatea şi deplina responsabilitate în acţiunile sale.Teoretic.

In primul raspuns pe care l-am primit de la DGA , mi se comunica faptul ca petitia mea a fost inaintata catre DNA.Nu se precizeaza care este temeiul legal si nici cine semneaza adresa raspuns.
La asemenea raspuns, am formulat o noua petite in care solicitam verificarea urmatorului aspect :activitatea desfasurata de investigatorul sub acoperire cu numele de cod Voda MIhai Cristian, in perioada 15 august – 03 septembrie 2010 in cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Deta, in conditiile in care nu a existat o autorizatie emisa de procuror.Mai mult decat atat, la momentul respectiv nu exista un dosar penal.

Nici de aceasta data aspectele sesizate de mine nu au fost verificate.Nu am primit niciun fel de raspuns  cu privire la aspectele la care faceam referire in petitie.Au fost prezentate argumente care nu aveau nicio legatura cu ceea ce eu solicitasem spre verificare.S-a incercat gasirea unui temei legal pentru modul in care s-a raspuns in prima petitie, dar argumentele prezentate sunt departe de a fi cele legale.

Am inaintat o a doua petitie, mult mai clara , mai la obiect si pe intelesul oricui, si anume faptul ca un ofiter din cadrul Serviciului Special al Directiei Generale Anticoruptie s-a aflat in perioada 15 august 2010 – 03 septembrie 2010 in subordinea mea, ca agent in tura coordonata de mine, la Sectorului Politiei de Frontiera Deta  din cadrul I.J.P.F.Timis sub  numele de cod Voda Mihai Cristian. Acest lucrator DGA se afla intr-o institutie publica, sub o identitate falsa, cu o carte de identitate falsa si exercitand fara drept calitatea de politist de frontiera , care se dobandeste in conditiile legii.Ofiterul cu numele de cod Voda Mihai Cristian a fost introdus in cauza ca investigator abia  in data de 03.09.2010.

In consecinta, domnule director general, daca ofiterul cu numele de cod Voda Mihai Cristian a fost introdus in cauza in 03.09.2010, cum a putut fi prezent la SPF Deta incepand cu 15.08.2010 si pana la 03.09.2010.Pe acest aspect ar fi trebuit declansata cel putin o cercetare administrativa pentru a se stabili imprejurarile in care ofiterul DGA a ajuns sa lucreze ca agent la Politia de Frontiera , mai inainte de a exista un dosar penal.

Acesta este aspectul pe care l-am sesizat si pe care respectuos am solicitat sa fie verificat.

Raspunsul a fost surprinzator, dovedind inca o data lipsa de reactie si abuzul  unei institutii care nici macar nu s-a obosit sa verifice cateva aspecte legate de un ofiter al Serviciului Special, si anume ” ne mentinem punctul de vedere anterior”, cu alte cuvinte lasa-ne in pace , nu ne mai deranja , nu vei primi nimic.

In articolul urmator voi prezenta activitatea DGA in 2008 si 2009 cand in Moravita se vindeau 1500-2000 de baxuri in 24 de ore.Voi face o comparatie intre activitatea DGA si ce se scria in presa la acele momente, avand in vedere ca in cadrul DGA functioneaza un serviciu care monitorizeaza articole din presa care privesc fapte de coruptie.Si totusi in acel context veti vedea cum se pozitiona DGA in acele vremuri.

In final puteti citi raspunsurile primite de la DGA:

Anunțuri

Spune-ti parerea...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: