Act de curaj


Vineri 20 aprilie la Curtea de Apel Timisoara a vut loc primul termen in dosarul Moravita- lotul1.Atunci au fost formulate cateva cereri de revocare a masurii preventive, precum si cereri de inlaturare a obligatiei de a nu exercita profesia de politist.Dupa cateva ore de la terminarea sedintei, judecatorul Mircea Cretu a decis inlaturarea obligatiei de a nu exercita profesia de politist pentru 9 inculpati din dosar.Intr-o lume normala aceasta decizie este una normala. Dar intr-o lume in care traim acum, aceasta decizie a fost un act de curaj, pe care putini judecatori l-ar fi facut.Si asta pentru ca imediat dupa aflarea deciziei, asa zisii jurnalisti de la diferite televiziuni au prezentat stirea in mod repetat tendentios.

Tot timpul prin presa vezi cate un jurnalist care se vaita ca justitia nu e impartiala, ca judecatorii sunt incompetenti sau mai rau corupti.Si totusi, in momentul in care un judecator ia o decizie in conformitate cu legea, in ciuda presiunii mediatice, in loc sa-l lauzi pentru curajul lui, il ataci indirect nejustificat.

Acesti pseudo-jurnalisti fara minime cunostinte ale legii si a interpretarii legilor si  fara sa faca  o minima documentare privind cadru legal in care a fost inlaturata aceasta obligatie, au prezentat aceasta stire in cursul zilei de sambata  sub urmatoarele forme: „Spagarii s-au intors la munca” sau ” Dupa ce au facut trafic de tigari, 9 politisti se intorc la munca”, uitand ca persoanele respective se bucura de prezumtia de nevinovatie .

Presa a dezinformat in mod voit opinia publica fara sa spuna oamenilor ca    politistii care sunt trimisi in judecata sunt pusi la dispozitie pana la solutionarea definitiva a cauzei (art.65 alin.(3) din Statutul politistului legea 360/2002).

In loc  sa incurajeze un act de justitie neviciat, in loc sa incurajeze respectarea si aplicarea legii de catre judecatori, sa incurajeze acei judecatori care iau decizii in acord cu legea in ciuda tuturor presiunilor mediatice ulterioare la care sunt supusi asa cum a fost in aceasta situatie, televiziunile si presa prezinta  stirile tendentios creand o presiune nejustificata pe ceilalti judecatori si instigand oamenii in a nu mai avea incredere in justitie.Iar acesta este un lucru extrem de  grav.

Este  presa un instrument de exprimare a opiniei publice?

Sau este doar un laborator in care se creaza curente de opinie necesare pentru satisfacerea unor interese private,  impotriva interesului  national?

Presa este a patra putere in stat care vegheaza la respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale, cu rolul de a comunica oamenilor adevarul asa cum este, neviciat si nedeformat.

Asa ar trebui sa fie.

Anunțuri

2 responses to “Act de curaj

  • valerian

    Nu , nu suntem din niciun clan, mafiot sau nu. Daca ai probe clare prind savarsirea de infractiuni de catre judecatorul Cretu, le poti inainta catre Parchetul de pe langa ICCJ.Succes.

  • ungureanu

    ma voi sunteti din clanul mafiot al asazisului judecator mircea cretu . ce-l ridicati in slavi pe un infractor notoriu ???’ am probe clare inclusiv acte ca acest judecator a facut falsuri si infractiuni chiar in sedinta publica cu sala plina de oameni care a vazut cine este de fapt acest infractor notoriu !!!!!!!!!!!!!!!!!

Spune-ti parerea...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: