Chestiune de timp


In anul 2010, Directia Nationala Anticoruptie a declansat cea mai mare actiune din istoria Romaniei, pentru combaterea coruptiei .Aceasta actiune a fost finalizata in 2011, prin arestarea a peste 300 de politisti de frontiera si lucratori vamali.Au fost constituite 4 dosare , respectiv Siret, Moravita, Naidas si Albita.

Mandatele de arestare au fost emise de Curtea de Apel Bucuresti si confirmate in recurs de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Procurorii au stabilit competenta instantei prin aplicarea in mod gresit a Legii 218/2002 care priveste organizarea si functionarea Politiei Romane.

Nici un act normativ in vigoare in momentul de fata in Romania nu prevede ca ofiterii politiei de frontiera care au calitatea de politie judiciara sunt judecati de curtea de apel.

Despre acest subiect am tot scris si sunt convins ca cine trebuia sa inteleaga a inteles.

O asemenea eroare din partea procurorilor are consecinte foarte grave.Arestarile fiind date de o instanta necompetenta sunt nelegale.Autorizatiile pentru interceptari la fel sunt lovite de nulitate absoluta (art.197 CPP), astfel ca probele nu pot fi folosite in procesul penal, mai ales ca 99% din probe sunt inregistrari ambientale.In concluzie, actiunea DNA ar deveni cel mai mare esec din istoria justitiei romane.

ICCJ a judecat in februarie conflictul de competenta, dar a omis sa examineze si sa se pronunte pe exceptia de necompetenta care se referea la faptul ca procurorii au aplicat in mod gresit legea.Mai bine zis, judecatorii au preferat sa acopere eroarea fratilor lor magistrati de la DNA, decat sa judece in mod legal si impartial, asa cum au jurat in fata lui Dumnezeu si cu mana pe Biblie.

In luna august 2011 am formulat o cerere la CEDO privind incalcarea art.5 din Conventie , avand ca obiect arestarea nelegala si netemeinica.

Cererea indeplineste conditiile de admisibilitate, adica exista o hotarare definitiva privind arestarea si este facuta in termen de 6 luni de la pronuntarea hotararii definitive (in ceea ce priveste arestarea).

Este doar o chestiune de timp pana cand cererea mea va fi declarata admisibila si va intra pe fond.CEDO va examina cererea si va constata ceea ce am spus de la inceput: instanta nu a fost competenta.In cauza Calmanovici contra Romania, Curtea a retinut arestarea nelegala deoarece a fost data de o instanta necompetenta si a condamnat statul roman la plata de despagubiri.

Judecatorul Florin Popescu de la Curtea de Apel Timisoara( unul din cei mai buni judecatori de penal, care insa nu are loc la ICCJ) a declinat dosarul Moravita- lotul 2 precum si dosarul Naidas invocand faptul ca Legea 218/2002  nu putea fi aplicata in cauza.ICCJ a stabilit competenta in favoarea Curtii de Apel Timisoara, iar motivarea a fost de tot rasul, contrara oricarui rationament juridic.Aceasta motivare am trimis-o la CEDO in a treia corespondenta, nu de alta, dar sa vada si Curtea ce judecatori supremi avem.Mai ales ca din complet a facut parte insusi presedintele ICCJ, Corina Jijie.

Intru-un final ICCJ va avea doua variante: sa acopere eroarea DNA si peste cativa ani  Romania sa fie din nou condamnata la CEDO sau sa demonstreze ca sunt intr-adevar judecatori de nivelul curtii supreme si sa judece legal si impartial.

Vom vedea.

Anunțuri

Spune-ti parerea...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: