Prefigurarea unui proces echitabil


Astazi, 21 septembrie a avut loc un nou termen in dosarul Moravita  lotul1.Spre deosebire de sedinta de luni, cea de azi a fost condusa in mod impecabil de judecatoarea Vasilica Sandovici.Pana si pronuntarea asupra exceptiilor s-a facut in sedinta publica, dupa aproximativ o ora de la incheierea sedintei de judecata.

Cu privire la exceptiile invocate de avocati, au fost suficiente motive pertinente care sa duca la restituirea dosarului la parchet.Cu toate acestea toate exceptiile au fost respinse.Bineinteles ca aceasta respingere va trebui  motivata prin incheiere.

Urmatorul termen a fost fixat in 28 septembrie.Atunci se va citi actul de sesizare si se marca inceputul cercetarii judecatoresti.Practic, se va incepe judecata.

Este posibil ca dupa acest termen dosarul sa plece la ICCJ, pentru a fi judecat recursul declarat de DNA la sentinta privind inculpatii care au mers pe  procedura simplificata.

Ceea ce am vazut astazi demonstreaza ca o sedinta de judecata  poate fi condusa intocmai cu dispozitiile care reglementeaza  desfasurarea procesul penal.Si asta e un lucru bun.Cel putin, fiecare va putea sa-si faca apararea asa cum intelege si sigur va fi lasat sa vorbeasca.

Vom vedea.

Anunțuri

Spune-ti parerea...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: