Raspuns CEDO


In data de 3 august 2011 am sesizat Curtea Europeana a Drepturilor Omului privind incalcarea art. 3 si art. 5 din Convevtie.

In data de 6 decembrie 2012 am primit raspuns din partea Curtii prin care mi s-au comunicat urmatoarele (traducere din engleza) :

„In urma examinarii preliminare a cererii cu nr. 51012/2011 la data de 23 noiembrie 2012, presedintele Sectiei careia  i-a fost repartizat cazul, a hotarat ca , in temeiul art. 54 alin. 2 (b) din Regulamentul Curtii , sa comunice cererea Guvernului Romaniei si sa il invite sa prezinte observatii scrise asupra admisibilitatii si fondului plangerilor referitoare la art. 3 si art. 5 alin. 1 din Conventie.

Guvernului i s-a solicitat sa prezinte observatiile sale pana la data de 20 martie 2013.Acestea vor fi trimise dumneavoastra pentru a prezenta observatii scrise in raspuns, insotite de o cerere de reparatie echitabila in sensul art. 41din Conventie.Va rugam sa nu trimiteti observatii inainte de a fi solicitate de catre Curte.Orice observatii nesolicitate nu vor fi, in mod normal, incluse la dosarul cauzei (conform art. 38 alin. 1 din Regulament).

Guvernului i s-a solicitat sa raspunda la intrebarile formulate in documentul anexat comunicarii.

Guvernul a fost informat ca nu sunt necesare alte observatii cu privire la celelalte plangeri din cerere.

Guvernul este de asemenea invitat sa prezinte, in termenul indicat mai sus,  pozitia sa referitoare la solutionarea cazului pe cale amiabila si propunerile pe care ar intelege sa le faca in acest scop.Aceasi solicitare va fi adresata si dumneavoastra cand veti primi observatiile Guvernului.

Va informez ca in aceasta faza a procedurilor, potrivit art.34 alin. 3 din Regulament, observatiile reclamantului trebuie sa fie redactate in una din limbile oficiale ale Curtii, franceza sau engleza.

In conformitate cu art. 36 alin. 2 si 4 din Regulament, In aceasta faza a procedurii reclamantul trebuie sa fie reprezentat in fata Curtii de catre un avocat.prin urmare , va rog sa completati sa sa returnati, pana la data de 6 februarie 2013, formularul anexat.

Iata aici raspunsul oficial  :

P1030029P1030030

Anunțuri

Spune-ti parerea...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: