Sprijinul chestorului Buda acordat DNA in dosarul Moravita – partea a II-a


Revin astazi cu partea a doua a articolului privind sprijinul acordat  DNA de catre chestorul Buda Ioan, seful Politiei de Frontiera Romane precum si de catre seful IJPF Timis  comisar Iures Cornel.

In acest articol voi vorbi despre cum a sustinut  si confirmat  chestorul Buda Ioan strategia DNA precum si  influenta pe care investigatorul Voda se lauda ca o are la cel mai inalt nivel al Politiei de Frontiera.

Iata cateva date care sa confirme acest sprijin:

Prima dovada a sprijinului oferit de conducerea IGPF si IJPF Timis investigatorului a fost detasarea mea la Moravita incepand cu 10 octombrie 2010.In fapt, detasarea mea la Moravita s-a produs exclusiv la solicitarea DNA.

In jurul datei de 10 noiembrie investigatorul mi-a comunicat faptul ca va interveni pentru a-l muta pe ofiterul F.R.  de la Moravita cu scopul de a indeplini el functia de sef de grupa.Ceea ce s-a si intamplat, astfel ca F.R. a fost mutat la Jimbolia incepand cu 15 noiembrie 2010.

O alta dovada este mutarea lui D.M. la Beba-Veche in luna decembrie 2010, pe motivul ca acesta  i-ar fi spus sefului de sector Saptebani Cristinel ca  Voda controleaza activitatea de introducere a tigarilor pe tura 3 fiind o persoana cu relatii sus-puse.

In data de 12.01.2011 seful de sector Saptebani mi-a ordonat ca VCM sa nu mai execute misiuni in PTF, deoarece primise informatii de la Biroul CIT al IJPF Timis ca acesta este implicat in traficul de tigari.

VCM mi-a spus ca anumiti agenti din tura au transmis informatii despre el si ca ii va muta de pe tura , iar daca va fi nevoie acelasi lucru se va intampla si cu Saptebani.

 Pe drum spre serviciu, VCM a afirmat ca si-a sunat “oamenii” de la Bucuresti si i-a mutat pe cativa agenti pe care ii suspecta ca au vorbit cu Saptebani.

Ajungand in PTF am constatat ca 6 agenti din tura fusesera mutati din dispozitia inspectorului general chestorul Buda Ioan.

O alta interventie a chstorului Buda Ioan a fost atunci cand seful SPF Moravita a ordonat ca agentul Voda sa nu mai  fie planificat in PTF. Dupa ce a fost informat de acest ordin de catre agentul Voda, chestorul Buda l-a sunat personal pe seful SPF Moravita si i-a comunicat “sa-l lase in pace pe Voda deoarece are relatii la  administratia prezidentiala”.

Aceste practici ilegale ale agentului sub acoperire desfasurate cu sprijinul direct al factorilor de conducere din cadrul Politiei de Frontiera,  au avut rolul de a creea  investigatorului sub acoperire un ascendent de autoritate asupra politistilor de frontiera care isi desfasurau activitatea in PTF Moravita.

Daca este sau nu  legal  sprijinul oferit DNA de catre conducerea IGPF si IJPF Timis  putem spune ca , in conformitate cu jurisprudenta CEDO, se interzice folosirea oricaror  strategii sau manopere dolozive menite sa determine o persoana sa comita infractiuni, in scopul obtinerii de probe.

Anunțuri

Spune-ti parerea...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: