Procesul incepe


Audierile inculpatilor din lotul 1 Moravita se apropie de final.La termenul urmator din 12 aprilie va fi probabil ultimul termen acordat acestei etape.

Dupa acesta vor urma  audierea martorilor si investigatorilor.

Se va solicita audierea mai multor persoane  aflate in diferite functii in cadrul Politiei de Frontiera, atat la nivel local cat si central, precum  si din cadrul altor structuri ale MAI.

Este interesant de vazut cum se vor pozitiona ” protagonistii „ strategiei DNA in fata instantei de judecata si mai ales cine isi va asuma raspunderea pentru anumite ordine si dispozitii.Trebuie retinut ca martorii vor fi audiati sub prestare de juramant, orice relatare neconforma cu realitatea putand fi incriminata ca marturie mincinoasa.

Marturia mincinoasa art.260 Cod penal

Fapta martorului care intr-o cauza penala, civila, disciplinara sau in orice alta cauza in care se asculta martori, face afirmatii mincinoase, ori nu spune tot ce stie privitor la imprejurarile esentiale asupra carora a fost intrebat, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.

Putem spune ca procesul abia acum incepe cu adevarat.Sa speram ca va fi respectat in continuare dreptul la un proces echitabil si ca instanta, in virtutea rolului activ, va face tot ce este necesar pentru lamurirea cauzei sub toate aspectele si pentru aflarea adevarului.Tot adevarul.

Ca o paranteza, in dosarul Siret s-a inceput deja audierea martorilor, fiind audiati cativa sefi de tura dar si inspectorul sef al IJPF Suceava .Si deja au aparut contradictii, unii sefi de tura sustinand ca au primit ordine de la seful IJPF , in timp ce seful IJPF a negat acest lucru.

Anunțuri

4 responses to “Procesul incepe

 • Vodă

  Este o mare diferență între ceea ce crezi și ceea ce știi. Aștept următorul tău articol să văd argumentele tale.

 • valerian

  Sper ca acest proces sa fie unul echitabil si mai sper ca se va afla tot adevarul cu privire la acest dosar si modul cum a fost lucrat.Cat priveste miza acestui dosar, eu personal cred a fost alta.In urmatoarele saptamani voi publica un articol despre adevarata miza a acestui dosar, in opinia mea, totul argumentat de documente oficiale.

 • Vodă

  Voi mai credeți într-un proces echitabil ? Indiferent de Hotărârea dată de prima Instanță, recursul va fi judecat de unul din cele două complete(alese aleatoriu :)) care au confirmat mandatele de arestare și prelungirile acestora.

 • Vodă

  Se va afla oare că acest dosar a fost făcut pentru ca România să nu intre în Schengen? Cui folosește oare ca România să nu intre în Schengen?
  Orice amânare a atras după sine obligația României de a asigura mentenanța (200.000.000-800.000.000 euro) anual a echipamentelor pentru securizarea frontierei. Cei care invârt acești bani anual se afla la conducerea MAI și IGPF. Imi pare rău de voi , cei din dosar , dar sunțeti victime colaterale. In 2010 , un nenea de la Minister a spus ” ce, vreți sa intrăm in Schengen și să ne pierdem noi banii?”
  Cum altfel vă explicați desfășurarile de forțe cu două elicoptere, 300 autovehicole si 1000 polițiști și mascați de la jandarmi fără a exista un flagrant ?

Spune-ti parerea...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: