Justitie echitabila


Asa cum am afirmat intr-un articol  mai vechi intitulat Prefigurarea unui proces echitabil „ despre faptul ca , in opinia mea , vom avea parte de un proces echitabil in dosarul Moravita 1, dosar judecat de d-na judecator Vasilica Sandovici, iata ca acest lucru incepe sa se adevereasaca .

Ca urmare a formularii de cereri pentru administrarea de probe, atat in acuzare cat si in aparare, instanta s-a pronuntat asupra admisibilitatii acestor cereri prin incheierea din data de 30 aprilie 2013 ( o puteti citi la finalul articolului) .

Astfel , au fost admise de catre instanta cererile privind audierea unor persoane care pot furniza informatii relevante in scopul aflarii adevarului cu privire la circumstantele cauzei, raportat la fiecare inculpat in parte.

Cativa dintre martorii care vor fi audiati in aceasta cauza :

 1. Buda Ioan
 2. Iures Cornel
 3. Mudure Ioan
 4. Althamer Liviu
 5. Fagarasu Marin
 6. Caplescu Mihai
 7. Popa Costel
 8. Porojan Crinu
 9. Tudorica Marian
 10. Saptebani Cristinel
 11. Nica Remus
 12. Voican Silviu

Cum era de asteptat, vor fi audiati si investigatorii, respectiv:

 1. Voda Mihai Cristian
 2. Nichsici Oliver
 3. Brebenoiu Andreia
 4. Bogdanovici Vitomir
 5. Milencovic Toja
 6. Urosevic Dragan
 7. Mateiasevic Mladen

De asemenea, unele dintre cereri au fost respinse ca nefiind utile cauzei sau pe motivul ca aspectele la care se face referire pot fi demonstrate fara a fi nevoie de o expertiza in cauza ( expertiza tehnica-auto, expertiza financiar-contabila, experiment judiciar ).

Cu privire la expertiza audio-video instanta urmeaza a se pronunta dupa depunerea concluziilor de catre procuror si , evident, dupa ce fiecare dintre inculpati va motiva pertinent de ce s-ar impune o eventuala expertiza a suporturilor audio-video.

Asa cum am afirmat de la bun inceput, consider in continuare ca acest proces se va desfasura cu respectarea Conventiei , a garantiilor procesului echitabil si a procedurilor interne.

Cititi aici   minuta incheierii din data de 30.04.2013 a Curtii de Apel Timisoara.

Anunțuri

17 responses to “Justitie echitabila

 • valerian

  Comentariile facute raman in asteptare pana cand sunt aprobate de administrator.Pana acum toate comentariile au fost aprobate, cu exceptia unuia in care respectiva persoana folosea un limbaj jignitor la adresa altor persoane.Fiecare isi asuma responsabilitatea a ceea ce posteaza in comentarii.

 • valerian

  Discutiile despre care vorbesti le-am solicitat in instanta in prima cerere in probatiune si am contatat ca nu mai exista.Dupa care in a doua cerere am solicitat instantei sa ceara DNA sa puna la dispozitie inregistrarile integrale.Daca vei citi incheierea din 30.04 te vei convinge.Daca tu esti in posesia altor discutii te rog sa le faci publice.

 • Justițiarul

  Ai aviut dreptate când i-ai spus lui ZO că nu ștergi mesajele. Nu le ștergi dar le postezi doar pe cele care îți convin așa cum ai făcut și cu cel pe care l-am trimis aseară și nu l-ai postat.

 • Justițiarul

  Dacă tot ți-ai făcut un blog ar trebui să spui tot adevărul nu doar pe jumătate. Poate ne spui și despre stăruințele tale pentru a ajunge la Moravița și despre toate discuțiile tale cu Vodă ( discuții care nu sunt depuse la dosar ).

 • valerian

  Ma rog, nu inteleg ce vrei sa arati cu acest comentariu. Modul in care s-au desfasurat evenimentele le-am facut publice de mult in articolele pe care le-am scris.Legalitatea probatoriului o va aprecia instanta de judecata.

 • valerian

  Nu am sters niciun mesaj, nu incerca sa induci in eroare.In rest , sunt lucruri pe care le regasesti in articolele scrise si pe care nu le-am negat niciodata. Cat despre „cati ar fi picat” , asta e discutabil.

 • ZO

  Nu mai sterge mesaje !
  Ai venit la brat cu Voda la Moravita si ai plecat cu catuse ! Fara tine ar fi picat mai putini ! Tu ai fost omul de succes !

 • Deta

  Dragomir ! In pofta ta de inavutire de cum a aterizat Voda la Deta te-ai imprietenit cu el vrajindu-te cai bazat ! Te-ai „spovedit ” la el si hop ati aterizat la Moravita ! Adevarul ca fara tine Voda nu ar fi avut succesu-rile pe care le-a avut !

 • valerian

  Multumesc frumos pentru gandul bun.

 • Daniel

  D-zeu sa te ajute sa treci cu bine peste necazul asta.

 • valerian

  Fiecare martor va trebui sa raspunda la intrebarile care le vor fi adresate de catre parti.
  La fel si investigatorii din cauza.

 • Popa C.

  Nica Remus sa vina la brat cu Solga,Mocanu, Maximov ! A fost in dosarul lui Armasoiu si Paraschiv ,dar s-a desistat ! Mare om mare caracter remus asta !

 • valerian

  OK, e parerea ta.Eu unul am o alta opinie.Nu vreau sa te conving despre absolut nimic.Fiecare dintre noi e liber sa aprecieze cum crede.

 • Mihai

  Cu referire la marturia mincinoasa iti spun ca ea va fi considerata ca fiind facuta CU BUNA CREDINTA si se va da NUP.

 • Mihai

  Eu nu m-am referit la probele cu inscrisuri solicitate doar de tine ci la cele solicitate de toti inculpatii.. Se pare ca ai uitat sedinta de judecata din 17.09.2012 pentru care ai cerut inregistrarea. Argumentele mele pertinente se regasesc in incheierea de sedinta din 30.04. 2013 care de fapt a fost postata in 02.05.2013.Citeste mai bine Incheierea si vei intelege ca sunteti deja condamnati si nu incerca sa o perii pe judecatoare prin postarile tale ca nu tine. Cartile au fost facute deja din 2010 .Recapituleaza propriile tale postari si vei vedea ca am dreptate.

 • valerian

  Trebuie sa stii ca fiecare are dreptul la o opinie, insa fara sa jigneasca pe altul.
  Instanta a admis audierea martorilor pe care i-am solicitat, in conditiile in care nimeni nu credea ca acest lucru se va intampla.
  S-a admis cererea prin care s-a solicitat ca DNA sa puna la dipozitie inregistrarile audio-video integrale efectuate in cauza.
  Cat priveste inscrisuri solicitate de mine, mi s-a pus in vedere sa depun demersurile facute pentru a le obtine iar in cazul in care voi face dovada ca mi s-au refuzat aceste inscrisuri ele vor fi cerute de instanta.
  Cred ca pana acum , in opinia mea, procesul a fost unul echitabil.
  Daca tu crezi ca nu e asa, te invit sa iti expui argumentele pe care le consideri pertinente pentru a demonstra contrariul.
  Si inca ceva, cei care vor fi audiati in calitate de martori daca vor ascunde adevarul sau nu vor spune tot ce stiu despre ceea ce s-a intamplat, pot fi acuzati de infractiunea de marturie mincinoasa, care poate fi usor probata in functie de raspunsurile date la anumite intrebari.

 • Mihai

  Valerian, tu ori esti prost ori te prefaci. Unde dracu vezi tu proces echitabil
  cand toate probele cu inscrisuri au fost respinse? In lipsa probelor cu inscrisuri martorii propusi de voi vor da declaratii mincinoase . Voi ati fost facuti vinovati inainte sa fiti trimisi in judecata..

Spune-ti parerea...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: