Plangere penala impotriva fostului adjunct al sefului IJPF Timis, Mudure Ioan Vasile


In data de 13.12.2013 am inregistrat o plangere penala la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara, impotriva fostului adjunct al sefului IJPF Timis , Mudure Ioan Vasile, pentru savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa, fapta prevazuta de art. 260 Cod penal.

Raportat la functia detinuta in perioada octombrie 2010 – februarie 2011 in care s-a desfasurat operatiunea DNA-DGA, in data de 08.11.2013 dl. Mudure Ioan Vasile a fost audiat de catre Curtea de Apel Timisoara, prin intermediul mijloacelor audio-video, cu imaginea si vocea distorsionate, cu privire la modul in care s-a realizat detasarea mea de la Deta la Moravita.

In acest context, martorul a fost intrebat daca a intocmit o nota de fundamentare care sa stea la baza acestei detasari, conform art. 50 din Regulamentul de ordine interioara  al IJPF Timis in vigoare la acel moment, care prevedea ca fundamentarea deciziilor sefului IJPF se realizeaza de catre adjunctul acestuia.

La aceasta intrebare dl. Mudure Ioan Vasile a raspuns :

La nivelul IJPF Timis a fost intocmit un Plan de masuri complex privind combaterea infractionalitatii transfrontaliere, precum si pentru prevenirea si combaterea coruptiei . Acel plan care se gaseste la inspectorat si care este clasificat, se regaseste  inclusiv mutarea d-lui  Dragomir, cuprinde  rotirea cadrelor in Politia de frontiera  la nivelul sectoarelor cu probleme sesizate de serviciile de informatii.”

La data de 18.11.2013 am formulat o adresa catre Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara prin care am solicitat studierea acestui plan de masuri la care s-a facut referire.

In data de 04.12.2013, prin adresa nr. 11868798/04.12.2013 , ITPF Timisoara mi-a comunicat faptul ca „nu a fost identificat un astfel de document, cu acest continut.”

Pe parcursul audierii, dl.Mudure Ioan Vasile intrebat fiind cine a facut propunerea ca Dragomir Valerian sa fie detasat de la SPF Deta la SPF Moravita, a sustinut ca : „…a fost nominalizat in sedinta de comanda , eu fiind cel care l-a propus, intrucat aveam incredere in capacitatile sale profesionale.Am avut aprecieri pozitive legate de dl.Dragomir de la seful sau de sector in sensul ca este un bun profesionist si acest lucru m-a determinat sa-l nominalizez sa se mute la Moravita…”.

Din continutul procesului-verbal al sedintei de conducere nr. 1129236 din data de 8 octombrie 2010  rezulta ca nominalizarea mea  in scopul detasarii de la SPF Deta la SPF Moravita, a fost facuta de catre  seful biroului Resurse Umane, dl. Caplescu Mihai, si nu de catre  adjunctul sefului IJPF Timis, dl. Mudure Ioan, asa cum sustine, acesta limitandu-se doar la a  solicita un ofiter pentru compartimentul CIT al SPF Moravita.

Plangerea a fost inregistrata cu nr. 852/P/2013 la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara.

Cu prilejul audierii sale,  dl.Mudure Ioan a sustinut ca la sfarsitul lunii septembrie 2010 a aflat ca agentul Voda este investigator sub acoperire.Nu a precizat de unde anume a aflat acest lucru, in conditiile in care seful IGPF chestorul Buda a afirmat ca nu stia de niciun dosar penal privind vama Moravita.

Dl. Mudure a demisionat din functia de adjunct al sefului IJPF Timis dupa descinderile din 8 februarie 2011, fiind preluat de catre cei de la DGA.Se ridica totusi o intrebare : daca a sprijinit ancheta DNA, asa cum rezulta din faptul ca stia ca Voda este agent sub acoperire, de ce a fost totusi nevoit sa isi dea demisia? Seful IGPF chestorul Buda Ioan nu a considerat ca trebuie sa faca  acest lucru, declarand imediat dupa descinderi ca a sprijinit operatiunea DGA-DNA pe tot parcursul ei.Cu toate acestea, la momentul audierii, chestorul Buda nu a mai fost la fel de hotarat, raspunsurile sale fiind echivoce, neclare, confuze, fara raspunsuri ferme la intrebari punctuale.In zilele urmatoare veti vedea si de ce a procedat in acest fel.

 

Anunțuri

Spune-ti parerea...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: