Seful IGPF, chestor general Buda Ioan : „Nicio modificare, in nicio tura, fara sa stiu eu. Sau fara aprobarea mea”.


Dosarul Moravita a inceput in 5 octombrie 2010, cand DGA a sesizat DNA despre implicarea unor politisti si vamesi de la Moravita in fapte de coruptie.Totodata DGA sesiza faptul ca o parte din sumele de bani ajungeau la sefii IJPF Timis si IGPF.

Solicitand sprijinul sefilor institutiei de la nivel central si local, DNA a limitat ca ancheta sa se desfasoare la nivelul tuturor palierelor.

Cu alte cuvinte DNA , in loc sa se pozitioneze in ancheta desfasurata intr-o zona neutra capabila sa surprinda si sa probeze fenomenul infractional la intrega sa dimensiune  au preferat intr-un mod absolut nelegal  sa limiteze in mod voit ancheta la nivelul pestilor mici protejand astfel pestii mari .

Cu prilejul audierii sale de catre instanta de judecata, seful IGPF chestor general Buda Ioan a sustinut ca nu a stiut de existenta unui dosar la Moravita sau la vreun alt punct de frontiera sau sector al politiei de frontiera.

In data de 13.12.2010, la ora 14.31, seful IGPF chestor general Buda Ioan, din ordinul sau direct, fara a tine cont ca delegarea unor agenti de la un sector la altul este de competenta sefului de inspectorat, a dispus mutarea de la SPF Jimbolia la SPF Moravita, pe tura coordonata de Popa Radu, a agentului Brebenoiu Andreea Irina, autorizat de DNA ca investigator cu identitate reala  in dosarul Moravita.

Imediat dupa venirea lui Brebenoiu la Moravita, Popa Radu si Chira Dora au intrat in concediu de odihna, cu aprobarea sefului IGPF chestor general Buda Ioan, asa cum rezulta din finalul convorbirii, in care acesta ii pune in vedere sefului de sector Turda Vasile sa ne se efectueze nicio modificare fara aprobarea dumnealui.

Interceptare telefonica in dosarul Moravita intre seful IGPF chestor general Buda Ioan (BI) si seful SPF Moravita comisar sef Turda Vasile (TV) :

TV : Am onoarea domn’ inspector general.

BI : Va salut. Ce va rog eu … in 15 (n.n. decembrie) dimineata, la ora 8, se prezinta la dumneavoastra agent Brebenoiu Andreea Irina.

TV : Da.

BI : Vine de la Jimbolia, va lucra la dumneavoastra, pe tura lui Popa Radu.

TV : Da. Am inteles.

BI : Bun. (…) Nicio modificare, in nicio tura, fara sa stiu eu. Sau fara aprobarea mea .Da?

TV : Am inteles.

Asculta inregistrarea aici http://youtu.be/NvNu54_d_38

Venirea agentului Brebenoiu de la Jimbolia, precum si existenta unui zvon ca la Jimbolia ar fi fost folosite in tonete monitoare marca „Samsung” doatate cu camere de supraveghere si ca acestea ar fi fost ridicate cu cateva zile inainte de descinderile din 8 februarie 2011, naste o alta intrebare :  Operatiunea DNA a vizat oare si vama Jimbolia?

Despre acest subiect voi reveni cu amanunte.

Anunțuri

2 responses to “Seful IGPF, chestor general Buda Ioan : „Nicio modificare, in nicio tura, fara sa stiu eu. Sau fara aprobarea mea”.

Spune-ti parerea...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: