Inculpatii din dosarul Siret achitati pentru grup infractional organizat


Ieri, 6 mai 2014 Curtea de Apel Suceava a pronuntat sentinta in dosarul Siret in care au fost trimisi in judecata 66 de politisti de frontiera si lucratori vamali pentru infractiuni de grup infractional organizat si luare de mita.

Toti inculpatii au fost achitati pentru infractiunea de grup infractional organizat, iar pentru infractiunea de luare de mita au fost date pedepse de la 5 luni la 3, cu suspendare sau sub supraveghere.

In acest dosar a fost audiat si fostul sef al IJPF Suceava Cms. sef Gheorghe Ieremia care a marturisit ca, imediat ce Madalin Ionescu  (investigator sub acoperire) a fost numit sef al PTF Siret, a primit un telefon de la seful sau direct , chestorul sef Buda Ioan, seful IGPF. Acesta relateaza:

„M-a sunat sa-mi comunice o lista cu opt-zece nume de agenţi pe care urma sa-i trimit in PTF Siret pentru a-si desfasura activitatea. Erau perechi de cate doua persoane, seful de grupa si adjunctul. Era pentru prima data in cariera mea cand mi s-a intamplat ca seful IGPF sa sune pentru a numi personal oameni in functie si de aceea nu mi s-a parut normal. La fel de mirat am fost si cand mi-a transmis imperativ: <Este dispoziţia mea, oricine intreaba, inclusiv cei de la presa, şi trebuie respectata>”

Tot seful IGPF, chestorul-şef Ioan Buda, a facut recomandari si despre cel de-al doilea agent sub acoperire, Gabriel Preda.A fost recomandat de chestorul Buda ca nepot al senatorului Preda, a aratat fostul şef al IJPF Suceava.

Chestorul Buda Ioan a declarat in fata instantei, cu ocazia audierii sale in dosarul Moravita ca „… personal nu stiam de niciun dosar penal de la Moravita sau la un alt punct de frontiera sau sector al politiei de frontiera „. Interceptarile telefonice efectuate in dosarul Moravita demonstreaza insa ca acesta a actionat sub coordonarea procurorilor DNA.

Anunțuri

Spune-ti parerea...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: