Curtea Europeana a condamnat Romania privind incalcarea art. 3 si 5 din Conventie in cauza Dragomir v. Romania


Curtea Europeana a pronuntat astazi hotararea in cauza Valerian Dragomir impotriva Romaniei .

CEDO a constatat incalcarea art. 3 din Conventie privind conditiile de detentie si a art. 5 din Conventie privind lipsirea de libertate nelegala de la momentul aducerii la sediul DNA, in data de 08.02.2011 ora 21.00 si pana la momentul aducerii la cunostinta a invinuirii , a doua zi 09.02.2011, ora 08.35 .

Cauza penala in care au fost constatate aceste incalcari este pe rolul instantei de apel, respectiv Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In fata instantei de fond am invocat existenta unei provocari/capcane din partea organelor judiciare si am solicitat instantei de fond examinarea atenta a probelor administrate in cauza si aplicarea jurisprudentei si principiilor stabilite de CEDO in materia provocarii.Instanta nu a dat curs acestei cereri si nu a raspuns la niciunul din argumentele invocate.

Ramane de vazut daca ICCJ va analiza motivele de apel invocate si daca va asigura aplicarea Conventiei si Jurisprudentei CEDO in materia provocarii.

In curand, voi publica un articol detaliat referitor la aceasta hotarare care vine sa confirme doar unul din abuzurile facute in acest dosar in ceea ce ma priveste.

Cititi aici hotararea VALERIAN DRAGOMIR v. ROMANIA.

 


6 responses to “Curtea Europeana a condamnat Romania privind incalcarea art. 3 si 5 din Conventie in cauza Dragomir v. Romania

Spune-ti parerea...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.