DNA a incercat aducerea lui Chira Dora pe tura investigatorului Voda.Chestorul Buda a intervenit, iar mutarea nu a mai avut loc.


In seara zilei de 03.12.2010 a avut loc o intalnire la care au participat investigatorul Voda, seful SPF Moravita Turda Vasile si eu.Turda Vasile  a sustinut ca avea informatii ca ar putea fi inlocuit din functie si ca face demersuri pentru a ramane in functia de sef de sector la Moravita.

Voda s-a oferit sa il sprijine prin influenta pe care sustinea ca are la Bucuresti, cu conditia sa o mute pe Chira Dora pe tura sa.

Trebuie precizat ca in aceeasi zi, 03.12.2010, inainte de acea intalnire, Turda Vasile primise un telefon de la ofiter din cadrul IGPF, care ii transmisese ca, din ordinul inspectorului general, trebuia sa fie prezent in data de 06.12.2010 la IGPF pentru a demisiona din functia de sef de sector.

Faptul ca mutarea agentului Chira Dora a fost solicitata de investigatorul Voda, care actiona exclusiv sub coordonarea procurorului DNA, rezulta din urmatoarele discutii purtate intre investigatorul Voda si Turda Vasile :

TV: Iti vine o colega noua, am auzit eu… mi-a povestit cineva

VMC: Pe tura sau…

TV: Ii dat ordinul, maine dimineata trebuie sa mearga la lucru.

….

VMC: E fata care am zis noi?

TV: In urma discutiilor noastre profunde din noaptea aia, ti-am facut placerea… am rezolvat problema.

VMC: Pai, sa fiti relaxat de maine , nu?

TV: Nu stiu, nu stiu, vedem, vorbim.

In data de 05.12.2010 Turda Vasile a dispus mutarea agentului Chira Dora pe tura unde isi desfasura activitatea agentul Voda.Dupa aceasta mutare au inceput presiunile asupra sefului de sector Turda Vasile pentru a revoca dispozitia de mutare.

Primul care a intervenit a fost seful IJPF Timis, Iures Cornel care l-a sunat pe adjunctul SPF Moravita, Tudorica Marian si i-a spus sa vorbeasca cu Turda Vasile si sa revoce ordinul.

TM : Sefu’, m-am informat, e mutata, e dispozitia lui Vasile, seful de sector.

IC : Si a fost adusa inapoi ?

TM : Nu, n-a adus-o  inapoi, e tot pe “aia” (n.n. tura unde actiona Voda)…

IC : Inapoi cu ea. Inapoi cu ea din ordinul meu. Daca vrei ti-l trimit si cu SMS semnat.

TM : Da, nu-i problema, nu …

IC : Inapoi cu ea.

TM : A dat-o Vasile, da, da, am inteles…

IC : Te rog frumos, spune-i lui Vasile ca am zis eu sa o duca inapoi.

Interesant este faptul ca seful IJPF Timis Iures Cornel nu l-a sunat personal pe Turda Vasile, preferand sa transmita ordinele prin  Tudorica Marian.

Iures Cornel stia despre ancheta DNA in derulare, fapt ce reiese din declaratia lui Mudure Ioan Vasile, adjunctul sau, care a declarat instantei ca a aflat ca Voda este investigator sub acoperire la sfarsitul lunii septembrie 2010.

In ciuda interventiei sefului IJPF Timis, Turda Vasile nu  a revocat dispozitia de mutare.

In data de 11.12.2010 Turda Vasile a fost sunat de seful IGPF, chestor Buda Ioan,  care i-a transmis sa o lase in pace pe Chira Dora si sa revoce ordinul de mutare al acesteia.Iata discutia:

TV : Am onoarea, domnule inspector general.

BI : Va salut. Domnu’ commandant, haideti sa clarificam o chestiune. Deci : POPA RADU cu CHIRA DORA raman pe aceeasi tura, va rog sa-i lasati in pace si va rog sa creati un climat de munca adecvat muncii in cadrul sectorului si nu ma puneti in situatia sa va mai dau telefon inca o data ca sa va spun chestia asta.

TV : Cum ordonati dumneavoastra.

Intr-un articol publicat cateva zile mai tarziu  in ziarul Cotidianul [link http://www.cotidianul.ro/agentele-de-la-moravita-mai-importante-decat-dotarile-schengen-132758/] s-a scris despre aceasta mutare a agentului Chira Dora pe tura unde actiona investigatorul Voda .

In acel articol se prcizeaza faptul ca seful IGPF chestorul Buda Ioan a fost contactat telefonic in legatura cu acest subiect, acesta declarand  :

„Nici vorba, domnule. Nici n-o cunosc. Asa zice, ca vine la mine? Ascultaţi si dumneavoastra tot ce spune lumea. Sa fim seriosi!”.

 Iata cum succesiunea discutiilor :

 

Anunțuri

3 responses to “DNA a incercat aducerea lui Chira Dora pe tura investigatorului Voda.Chestorul Buda a intervenit, iar mutarea nu a mai avut loc.

  • Skoda

    Pai se intelege ca tudorica a colaborat din greu ca sa ramina sef ! Ce individ penibil ! Tablagiu de granicer !

  • valerian dragomir

    Inregistrarile din dosar au fost efectuate de Serviciul tehnic al DNA.

  • darius

    incredibil cate combinatii si cati combinatori sint printre sefii si sefuletii din militie si asta la peste 20 de ani de la revolutie. cand mai au domne astai timp sa faca lucrurile pentru care ii platim ? Ceea ce mi se pare absolut socant , poate este legal, nu stiu, nu sunt de specialitate juridica, dar nu mi se pare normal ca in timpul unei anchete care se spune ca este secreta sa alegi tu ca militian, de capul tau, cine ramane in cartile deneaului si cine iese. Pai daca fiecare scoate sau introduce dupa bunul plac in functie de muschi de pe umar, infractorii cercetati in dosare atunci sa nu ne mai miram ca nu se schimba nimic. In mod normal acest domn buda, daca inregistrarea vocilor nu este o facatura ( ca in ziua de astazi te astepti la orice si nici nu mai sti cine este escroc si cine este om bun) ar trebui sa fie si el cercetat ca toti infractorii din dosarul spagarilor pentru ca nu a respectat secretul anchetei si ca i-a ajutat pe alti infractori sa scape.

Spune-ti parerea...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: