„Daca duminica nu e sef de tura, face Iures sa fie.”


In data de 8 octombrie 2010 seful IJPF Timis IURES CORNEL a dispus detasarea mea de la SPF Deta la SPF Moravita, in functia de ofiter specialist la Compartimentul  Combaterea Infractionalitatii Transfrontaliera.

In urma interventiilor investigatorului sub acoperire, am fost numit sef de tura.

Am invocat inca de la inceputul urmarii penale faptul ca detasarea mea la Moravita s-a realizat la solicitarea organelor de ancheta.Am fost vazut de procuror ca un mijloc de introducere a investigatorului in vama Moravita.Am sustinut pe tot parcursul judecarii acestei cauze legatura dintre detasarea mea si operatiunea DGA-DNA.

SAPTE MARTORI  audiati in aceasta cauza – VODA MIHAI CRISTIAN (investigatorul sub acoperire), BUDA IOAN, MUDURE IOAN, IURES CORNEL, CAPLESCU MIHAI, POPA COSTEL,POROJAN CRINU, au sustinut, in mod  direct sau indirect, faptul ca nu a existat nicio legatura intre detasarea mea si operatiunea DNA-DGA si ca aceasta a fost doar „o decizie manageriala”, efectuata „in baza unui plan de masuri.”

PROCURORUL DE CAZ, de asemenea, a sustinut ca nu exista nicio proba care sa confirme ipoteza ca investigatorul sub acoperire ar fi implicat in detasarea mea la Moravita.

Iata dovada care demonstreaza dincolo de orice dubiu legatura dintre organele de investigatie si detasare, precum si interventiile investigatorului sub acoperire sa fiu numit sef de tura.Este vorba despre o discutie din ziua in care a fost emisa dispozitia de detasare, dintre investigatorul sub acoperire Voda (VMC) si un ofiter din cadrul DGA (X) :

VMC: Alo
X : Zi, sefu.
VMC: Uite, hai ca am intrat in … am facut rost de dispozitie.
X:Si e asa cum zici tu sau asa cum zicem noi?
VMC: Cum?
X: E asa cum zice asta? (n.n. Dragomir Valerian)
VMC: Da, pai vrei sa ti-o citesc?
X:Da.
VMC: Deci, bun.Daca vrei, poti sa ma pui si pe speaker.
X:Stai un pic. Zi.
VMC: Nesecret, nr. 46 din 08.10.2010 catre Sectorul Politiei de Frontiera Deta.Conform dispozitiei sefului IJPF Timis, incepand cu data de 10.10.2010, pentru o perioada de 6 luni, in intervalul 10.10.2010-10.04.2011, urmatorii politisti din cadrul unitatii dvs. se detaseaza pe functiile, pozitia din statul de organizare si sectoarele mentionate in dreptul fiecaruia , dupa cum urmeaza:
1. Inspector principal de politie Dragomir Gh. Valerian in functia de ofiter specialist III la compartimentul Combaterea Infractionalitatii Transfrontaliere al SPF Moravita, prevazuta cu gradul de comisar la pozitia 162 din statul de organizare al IJPF . 2. Agent principal de politie Budris Florin Cornel in functia de agent III la compartimentul Ture Serviciu al SPF Moravita prevazuta cu gradul de agent sef principal la pozitia 248 din IJPF Timis.3. Agent de politie Voda , eu adica, in functia de agent III la compartimentul Ture Serviciu al sectorului Politiei de Frontiera Moravita prevazuta cu gradul de agent sef principal la pozitia 304 din statul IJPF Timis.Asa, dupa care, sinsp. Negoescu Ion Cristian in functia de ofiter I la compartimentul Combaterea Infractionalitatii Transfrontaliere Deta, prevazuta cu gradul de subcomisar la pozitia 345.Deci, astia sunt aia care vin de acolo incoace.
X: Exista un stat in care e sef de tura?
VMC: Pai daca ar fi fost la ture, ar fi fost dat ca si noi, la compartimentul Ture Serviciu.
X: Bai Cristi, bai Cristi, bai, stii ce… noi am facut toate verificarile ale ce ziceam noi … (neinteligibil) … ii spui domne’, indiferent ce si cum … (neinteligibil)… duminica o sa fie sef de tura,  (neinteligibil)
VMC: Maine de dimineata la ora 9 ne-a chemat Turda sa fim la el, la Moravita.
X: (neinteligibil)
VMC: Probabil ca maine o sa-i spuna …
X: Deci, retine, duminica daca nu e sef de tura , face IURES sa fie (neinteligibil) …
VMC: Da…
X: … el face IURES sa fie duminica sef de tura (neinteligibil) Bine?
VMC: N-auzi ca maine ne-a chemat la Moravita la ora 9.
X: Pai, o sa fie suceala maine dimineata…

Anunțuri

Spune-ti parerea...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: